Liber… dar nu de tot

Finalul lui 2023 a adus cu sine o relativă stare de normalitate. După ani și ani de umilințe, uite că intrăm în Schengen. Pe moment, doar aerian și maritim. Vedem ce-o fi (și când) cu intrarea pe șosele. Ne povestește premierul Marcel Ciolacu ideea: „După 13 ani, în sfârșit România va intra în Schengen! Avem acord politic în această privință!


Din martie anul viitor, românii vor beneficia de avantajele spațiului Schengen pe cale aeriană și maritimă. Implicit, Portul Constanța își va crește exponențial importanța. De asemenea, sunt convins că în 2024 vom închide negocierile și pentru frontiera terestră.


La acest proiect național s-a muncit extrem de mult. Le mulțumesc tuturor celor implicați și în mod special colegilor mei din acest Guvern care au continuat demersurile chiar dacă anul trecut ușa Schengen părea complet închisă!”


Mai spune d-l Ciolacu așa: „După 13 ani de așteptări, avem în sfârșit un acord pe Schengen. Acest Guvern va face ca românii să fie cu adevărat tratați ca parteneri egali în Uniunea Europeană, iar economia noastră să crească exponențial.


Ridicarea granițelor aeriene și maritime din martie 2024 reprezintă un drept câștigat după lungi negocieri, însă lucrurile nu se vor opri aici. Vom continua eforturile și anul viitor pentru aderarea în integralitate la spațiul Schengen. Și o vom face!”


Evident, tot Austria e capul răutăților…

Ionuţ Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *