Lecție de educație financiară pentru tinerii din Baia de Fier

Tinerii din comuna gorjeană Baia de Fier au primit o lecție de educație financiară. Aceștia au primit informații mai ample despre conceptul de economisire, despre ce înseamnă bugetul personal sau bugetul de familie.

Tinerii dun comuna Baia de Fier au fost familiarizaţi cu noţiuni specifice educației financiare și li s-a recomandat să facă diferența între nevoi și dorințe. Prin astfel de programe educaționale tinerii învață să economisească de la vârste fragede.

„Banca Națională a României derulează diferite workshop-uri de educație financiară pentru tineri, motiv pentru care am considerat că este oportună o astfel de întâlnire și la nivelul localității Baia de Fier. L-am invitat vineri, pe dl. Alexandru Roibu de la BNR Gorj să le vorbească tinerilor din comuna noastră despre importanța banilor, despre rolul Băncii Naționale a României în economie”, a transmis primarul localității Baia de Fier pe pagina sa de socializare.

În cadrul prezentării susținute de acesta, tinerii au primit informații mai ample despre conceptul de economisire, despre ce înseamnă bugetul personal sau bugetul de familie.

„A fost pus accent pe faptul că nu veniturile noastre ne fac mai educați financiar sau mai puțin educați, ci modul în care alegem să cheltuim ceea ce producem. Relația pe care o persoană o are cu banii și modul în care îi gestionează sunt lucruri foarte personale, prin urmare e nevoie de multă disciplină și determinare pentru a gestiona corespunzător banii. Le-am vorbit despre importanța educației în orice carieră, despre disciplina pe care e bine să o ai în carieră pentru a avea succes”, a transmis primarul localității Baia de Fier pe pagina sa de socializare.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *