Istorie scrisă zilele astea

Zilele astea s-a cam tras cortina peste o mulțime de evenimente fotbalistice și nu numai. După 15 ani petrecuți în curtea lui Lazio (dintre care vreo 14 titular de drept), cu vulturul pe piept, Ștefan Radu a spus „Adio!” și s-a retras cu fruntea sus. N-a păcălit fotbalul, n-a evitat să pună osu’ ori capu’ ori de câte ori a fost nevoie, s-a pregătit temeinic pe teren și în afara lui. Vă amintiți vreun scandal din afara gazonului legat de el? Eu nu. Ștefan Radu a fost cam ultimul mare jucător român la o echipă de top dintr-un campionat Top 5. Că a refuzat echipa națională, aflată într-o mocirlă imensă, mustind de corupție și incompetență, e o altă discuție. Nu cred că merită blamat pentru refuzul de a gira mizerii. Concluzia fanilor lui Lazio este una singură: „15 ani de luptă cu vulturul pe piept. Un luptător, unul dintre noi. Ștefan Radu, lazial pe viață!”. Restul e cancan.


Duminică seară, într-o mare de emoții difuze, Leicester și Leeds au părăsit prima scenă a fotbalului britanic. Retrogradarea celor două simboluri britanice îi doare pe suporteri, dar asta e viața. Capul sus și poate anul viitor vor avea motiv de bucurie! Ce ligă secundă va fi sezonul viitor în Anglia!


Luton Town revine în prima ligă engleză după ce au retrogradat în 1992, exact când Division One a devenit această multicorporație numită Premier League. Au un stadion de circa 10.000 de locuri, în care accesul se face prin… casele și curțile unor oameni. Pare ireal, dar e adevărat. Încă o poveste de viață în fotbal.


Umilință maximă în fotbalul intern, unde FCSB și-a furat-o fără drept de apel de la o echipă care, până mai ieri, avea pretenții de cupe europene. Scurt pe doi: FCSB vs. Rapid a fost 1-5.


Ați auzit de Union Berlin? Iată niște ani: 2019 – promovează în Bundesliga pentru prima dată în istorie;
2021 – Conference League; 2022 – Europa League; 2023 – Champions League. Istorie și tradiție germană!
Tot din Germania vine și ratarea titlului de către Borussia Dortmund. Care n-a putut învinge acasă pe Mainz (2-2), în vreme ce, in extremis, Bayern a bătut în deplasare pe FC Koln, scor 1-2. Când pierzi lupta la mal, nu ai scuze. Pam-pam!


Mai erau evenimente, dar mă opresc aici.


P.S.: Aș fi început seria evenimentelor fotbalistice cu o știre fantastică, dar se ofuscau fanii lui CR7. Iată povestea: Messi a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile în primele 5 campionate europene. 496 de goluri marcate, față de 495 ale rivalului său de-o viață. Golul din egalul cu Strasbourg (1-1) a devenit o piatră de hotar, o nouă bornă imensă…


Și voi mai aveți dubii că fotbalul e cea mai frumoasă poveste sportivă?

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *