ISJ verifică numărul de elevi ce pot învăța la școală în pandemie

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj vrea sa afle cati elevi pot invata la scoala, in conditiile restrictiilor din pandemia de coronavirus. Fiecare unitate de invatamant trebuie sa completeze o serie de documente cu privire la numarul de elevi care vor putea fi prezenti la scoala, in conditiile in care va trebui sa fie asigurata o distantare fizica de un metru intre elevi.


Potrivit regulilor anunțate de ministerul de resort va fi nevoie să fie respectate câteva reguli de bază: câte un preșcolar/elev în fiecare bancă; are loc aerisirea timp de 30 minute între schimburi, a fiecărei săli de clasă, iar în pauze 10 minute; reorganizarea colectivelor de elevi, cu respectarea distanței minime de 1 metru față-spate, stânga-dreapta între bănci. Școlile vor trebui să ofere și o estimare a numărului de cadre didactice de care mai au nevoie, în cazul în care se va aplica distanțarea fizică în sălile de clasă.


De asemenea, va fi nevoie și de instalarea dispozitivelor electronice pentru transmiterea online a lecțiilor pentru acei elevi din clasele V-VII și IX-XI în situația în care aceștia nu sunt prezenți fizic. Astfel, orele vor putea fi transmise în timp real acasă și pentru elevii care, din diferite motive, nu vor putea fi prezenți fizic în sala de clasă. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a început centralizarea datelor. Informațiile trebuie să fie comunicate ministerului de resort până în data de 12 august.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *