Investitorii polonezi au venit la Târgu Jiu

Un mare investitor din Polonia a venit la Targu Jiu. Potrivit autoritatilor locale, este vorba de o companie care deruleaza activitati in domeniul agriculturii.
Mai exact, este vorba despre Citronex, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de banane și roșii la nivel global. Oamenii de afaceri vor să deschidă mai multe sere și în municipiu. Astfel că, aceștia au venit, din nou, la discuții la Târgu Jiu, pentru a putea demara investiția. Primăria deține în partea de nord a orașului, în spatele fostului Coleus, un teren de 27 de hectare. Însă, achiziția se poate face doar prin licitație, la care pot participa și alți investitori.


Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Investitorii polonezi sunt interesați să achiziționeze o porțiune de 50 de hectare. Autoritățile locale dețin aproximativ jumătate din această suprafață, însă, potrivit edilului, există posibilitatea de extindere.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Grupul Citronex deține unul dintre cele mai mari centre de import și distribuție de banane din Europa. Compania importă majoritatea fructelor din propriile plantații din Ecuador, iar fructele ajung în cele mai mari rețele de hipermarketuri și supermarketuri, în țări precum Polonia, Slovacia, Olanda, Anglia, Germania, Ucraina sau Ungraria. Grupul polonez a intrat pe piața din România în 2018, cu un hub de distribuție în Timișoara.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *