Întâlnire emoționantă la Mausoleul “Ecaterina Teodoroiu”!

Intalnire de suflet la Mausoleul “Ecaterina Teodoroiu” cu membrii familiei acesteia, dar si cu personajele principale din filmul documentar inchinat eroinei de la Jiu. Evenimentul a dorit sa marcheze implinirea unui veac de cand plutonul primei femei ofiter a Armatei Romane a intrat direct in focul aprigelor batalii de la Muncelu-Dealul Secului-Poienile Popii-Fitionesti, Vrancea.
Catalina a murit pe front, impușcata, la data de 22 august 1917. Ultimele cuvinte ale eroinei de la Jiu, au fost: „Inainte baieti! Nu va lasati! Sunteti cu mine! Razbunati-ma!” Plutonul ei a razbunat-o. In acea zi, batalia a fost castigata de armata romana.
In semn de recunostinta, publicistul Dorin Brozba a reusit realizarea unui film documentar numit “Ecaterina Teodoroiu – Eroina Poporului Roman”, ce cuprinde inclusiv materiale de arhivă. Are o durată de 42 de minute și a fost lansat în luna martie 2017, la Cinematograful „Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu. Filmul va fi difuzat de catre Televiziunea Romana in data de 22 august pe urmatoarele 3 posturi: TVR 2-ora 16:40, TVR International-ora 21:00 si TVR Moldova-ora 22:00.
La intalnire au fost prezenti si Bianca Mitrica, ce interpreteaza in film rolul Ecaterinei Teodoriu la varsta copilariei, Adina Cotorogea, muzeograf la Muzeul Judetean “Alexandru Stefulescu”, in rolul Ecaterinei adolescente, Dragos Predoiu, in rolul iubitului eroinei, profesorul Cristina Goanta, vocea Ecaterinei, profesorul Pompiliu Ciolacu si reprezentanti ai familiei, respectiv Luminita Dragomir si Aurora Catalina, stranepoata si strastranepoata eroinei.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *