Incidența COVID-19 crește alarmant în Gorj! Elevii se infectează pe capete

În Gorj, incidenta Covid crește de la o zi la alta. 1,96 la mie era luni, 24 ianuarie, iar o săptămână mai târziu, rata de infectare în județ se apropie de 5 la mie. Vorbim de o creștere aproape triplă. Iar elevii sunt un vector crucial de transmitere al noului coronavirus în valul al cincilea. Doar în ultimele 48 de ore, au fost depistați pozitiv peste 50 de elevi din județ.

Totodată, cel mai recent raport arată că peste 160 de elevi au fost confirmați oficial cu COVID-19 de la începutul lunii ianuarie. În ceea ce privește imunizarea, de la debutul vaccinării anti-Covid a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, la Centrul de la Stadionul Municipal din Târgu Jiu s-au vaccinat 8 copii. Cel mai mic dintre ei are 5 ani și o săptămână.

Ionuț Pantiș, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Stadionul Municipal

Cifrele din ultimele zile i-au speriat pe gorjeni, întrucât ritmul de vaccinare a crescut simțitor în ultima săptămână. Doar la centrul de la stadion se prezintă, zilnic, aproximativ 100 de persoane.

Ionuț Pantiș, coordonatorul Centrului de Vaccinare de la Stadionul Municipal

În Gorj, astăzi au fost raportate 291 noi cazuri de Covid. La nivelul țării, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate peste 40.000 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 97 decese, dintre care 2 decese anterioare.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *