Încep lucrările la școlile din Târgu Jiu, afectate de cutremure

Mai multe unități de învățământ din municipiul Târgu jiu, afectate de cutremure, urmează să fie reabilitate cu bani de la guvern. Cea mai mare sumă va merge către Colegiului Național “Tudor Vladimirescu”.

Aici, există posibilitatea ca structura de rezistență a corpului vechi al clădirii să fie afectată. Astfel că, o parte din bani vor fi folosiți pentru pentru realizarea unei expertize amănunțite. Totodată, vor fi efectuate lucrări la amfiteatru, cancelarie și mai multe săli de clasă.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Restul școlilor afectate, respectiv Liceul Tehnologic nr. 2, Liceul Tehnologic Bârsești, Liceul Auto „Traian Vuia”, Liceul Tehnologic ”Ion Mincu”, vor primi până în 900.000 de lei fiecare.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Totodată, municipalitatea speră ca guvernul să aloce în această săptămână o nouă tranșă de bani și pentru alte obiective afectate de cutremure. Este vorba despre Palatul Copiilor și Grădinița nr.13. În plus, trebuie făcute lucrări de stopare a alunecării de teren de pe Dealul Târgului și reabilitat acoperișul Primăriei Municipiului Târgu Jiu. 

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu


În total, 27 de unități de învațamant din județul Gorj au fost afectate de cele două cutremure de 5,2 și 5,7 grade Richter înregistrate pe 13 și 14 februarie, urmate fiecare de peste 1000 de replici.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *