Încă 1.700 de laptopuri pentru elevi

Continua dotarea elevilor cu echipamente pentru invatamantul online. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, in judet vor ajunge la inceptul lunii viitoare un total de 1.760 de laptopuri.

Elevii le vor primi în perioada 1 – 4 februarie. Echipamentele vor fi achiziționate prin programul ROSE.
Proiectul „ROSE“ implementat de Ministerul Educaţiei Naționale şi Cercetării Ştiinţifice, propune acordarea de granturi pentru licee cu rezultate mai puțin performante din sistemul public de învățământ. Criteriile de selecție sunt o combinație a procentului de promovare a examenului de bacalaureat, a ratei de absolvire a liceului și a ratei de abandon în clasele terminale. Perioada de derulare a granturilor acordate liceelor este de maximum 4 ani, iar valoarea acestora este, în medie, de 100.000 euro.


ROSE oferă sprijin în abordarea atât a factorilor academici, cât și a factorilor personali ce conduc la abandonul școlar al elevilor sau studenților prin activități remediale, tutorat, consiliere, activități extracuriculare, activități de practică, programe de tip școală de vară și centre de învățare.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *