Hexi Pharma… Cine (mai) e vinovat?

Vă (mai) amintiți de Hexi Pharma și de scandalul care arăta una dintre hibele sistemului medical din România? Au trecut niște ani, s-au mai estompat amintirile… Cătălin Drulă, liderul USR, a avut o reacție pe Facebook privitor la rezultatele nebuniei… după atâta timp.


Iată ce transmite liderul USR: „Cum eșuează statul român pe mâna lui Klaus Iohannis în a-și proteja cetățenii.


Este inadmisibil ca un dosar atât de important în justiție precum Hexi Pharma să ajungă la prescrierea faptelor. Reforma justiției patronată de Klaus Iohannis, PNL și PSD ne-a adus în situația în care oamenii nu își mai găsesc dreptatea. Acesta este eșecul definitiv al unui președinte care promitea modernizare, dar a livrat numai dezamăgire și nedreptate.


Vă amintiți că, în 2016, cazul Hexi Pharma ținea cap de afiș prin toată presa. După incendiul de la Colectiv, Libertatea descoperise că dezinfectanții din spitalele românești erau diluați. Ca o coincidență: Hexi Pharma avea sediul în clădirea SRI.


A fost cel mai mare scandal din istoria sistemului medical din România. Dosarul se făcuse atât de gros încât Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spunea: „Mă rog la Dumnezeu ca dosarul Hexi Pharma să nu vină curând la ÎCCJ, pentru că nu avem loc de depozitare”.
Șapte ani mai târziu, firma Hexi Pharma a fost găsită vinovată prin decizie definitivă.
Dar pentru cei doi directori ai companiei faptele s-au prescris. Practic, n-avem niciun vinovat.
Oare dacă l-ar fi întrebat cineva în urmă cu o lună pe ministrul Predoiu de decizia în acest dosar, ar fi știut?!”

Aș fi bucuros să știu că măcar acum, în 2023, nu mai sunt problemele de atunci prin spitale…

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *