Gorjul intră sub cod galben de vreme rea

Meteorolgii au emis o avertizare de Cod galben de vânt şi precipitaţii, până miercuri dimineaţa, în 12 judeţe. Potrivit acestora sunt vizate integral sau parţial judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Braşov.


Avertizarea Cod galben este în vigoare de marţi de la ora 10.00 până miercuri la ora 8.00. În intervalul menţionat în Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură şi în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Cantităţile de apă vor fi de 25…35 l/mp şi izolat de peste 45…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h.


Tot până miercuri dimineaţa este în vigoare o informare meteorologică. Conform acesteia, aria ploilor se va extinde dinspre regiunile sudice şi va cuprinde treptat toată ţara. Vor fi mai ales averse, izolat însoţite de descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi în general de 15…20 l/mp. La altitudini mari la munte vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea zonelor, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70…80 km/h. Pe parcursul zilei de miercuri, vântul va mai avea intensificări temporare în vest şi nord-vest şi pe arii restrânse în rest, cu viteze în general între 45 şi 55 km/h.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *