Frați și iarăși frați

Cum e campanie și toată lumea dorește maximizarea șanselor, iată că s-au întețit vizitele și declarațiile privindu-i pe românii de peste hotare. A venit – iar – rândul Republicii Moldova, des adus în discuție de liderii PSD sau PNL. Azi a abordat subiectul șeful PNL, Nicolae Ciucă. Concret, iată ce ne spune fostul premier:


„Grigore Vieru spunea „Dacă visul unora a fost să ajungă în Cosmos, eu viața întreagă am visat să trec Prutul”. În memoria sa, noi, cei din Partidul Național Liberal, trecem tot mai des Prutul pentru a fi mai aproape de frații noștri. Iar întărirea legăturilor între cele două maluri ale Prutului, în interiorul aceluiași partid, a fost unul dintre obiectivele întâlnirii pe care am avut-o astăzi, la Chișinău, cu membrii PNL Diaspora Republica Moldova.


Pentru bunăstarea cetățenilor noștri, trebuie ca Republica Moldova și România să rămână pe drumul nostru comun, cel european. Avantajele integrării în Uniunea Europeană se văd limpede în cazul nostru – salariul minim în România este de aproape 10 ori mai mare astăzi, iar punctul de pensie de aproape 4 ori mai mare. Și acestea sunt doar câteva exemple. Sondajele ne arată că tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova înțeleg aceste beneficii, iar acest an electoral este crucial pentru țările noastre.


Trebuie să conștientizăm și să vorbim tot mai mult despre pericolul extremismului, ai cărui vectori răspândesc promisiuni deșarte, când tot ceea ce pot aduce ei este haos și dezbinare. Trebuie să le limităm ascensiunea și impactul și să ne păstrăm drumul european.


România rămâne cel mai apropiat partener și prieten al Republicii Moldova și le vom fi alături necondiționat. Îl felicit pe domnul Adrian Dupu, președinte PNL Diaspora Republica Moldova, pentru organizația puternică pe care o conduce aici și pentru promovarea valorilor liberale, pe ambele maluri ale Prutului.”

O conta sau nu pe 9 iunie pentru liberali, vom vedea.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *