Florin Cârciumaru, interpelare către ministrul Educației, Monica Anisie

Într-o interpelare, senatorul PSD Florin Cârciumaru îi cere ministrului Educației, Monica Anisie, să vină cu precizări oficiale și concrete, privind modul de desfășurare a anului școlar 2019-2020. Titlul interpelării este „Specialiștii de la Educație, în ceață!”.


Florin Carciumaru vrea sa stie care este schema de lucru privind modalitatile de incepere a cursurilor.


“Presupun că aveți deja o strategie, care cuprinde mai multe scenarii, și sunteți pregătită să o aplicați în funcție de evoluția pandemiei. Astfel, este posibil ca  anul școlar să se prelungească în vacanța de vară pentru ca elevii să poată recupera din materie? Învățământul on-line nu este eficient în totalitate și, din păcate, nu a ajuns la toți elevii României din mai multe motive, unul fiind sărăcia.

În cazul în care vârful pandemiei se va extinde până la 15 mai, după cum apreciază specialiștii din Sănătate, ce se va întâmpla cu cele două sesiuni de bacalaureat? Mai există timp pentru desfășurarea celor două sesiuni? Se pot elevii pregăti pentru prima sesiune de bacalaureat, din moment ce dumneavoastră nu ați precizat nimic în spațiul public? Mai este posibil ca în luna august să aibă loc prima sesiune de bacalaureat, având în vedere posibila extindere a anului școlar până în luna iulie?”, sunt o parte din intrebarile senatorului gorjean.

Totodata, parlamentarul doreste sa i se comunice informatii despre calendarul desfasurarii Evaluarii Nationale, despre examenele de Definitivat si Titularizare din invatamant, dar si despre alocatiile si bursele elevilor.

Anamaria Giurea

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *