Festivalul Tocanului, la Novaci

A fost sărbătoare la Novaci, în acest weekend. Festivalul „Tocanului“a fost organizat în perioada 8-9 octombrie. Evenimentul se află la a treia ediție.
Festivalul Tocanului este unul dintre puținele festivaluri din România atestat OSIM.Reprezintă sărbătoarea care promovează bunele practici ale crescătorilor de animale în ceea ce privește pregătirea unor produse gastronomice cu specific local precum «tocanul de oaie».
Festivalul Tocanului este unul dintre puținele festivaluri din România atestat


Așadar, weekendul trecut, toți iubitorii de tradiție au mers să deguste renumitul TOCAN DE NOVACI, pregătit de ciobanii novăceni din carne de oaie, după rețeta bunicilor.


Spectacolul a început de sâmbătă, 8 octombrie, când, în piața din Novaci au evoluat artiști consacrați, care au abordat genuri muzicale variate.
Duminică, pe 9 octombrie, a avut loc RITUALUL TOCANULUI, având ca protagoniști familii renumite ale comunității păstorești, fiicele și fiii acestora, dar și vârstnicii satului invitați la SFATUL BĂTRĂNILOR ( novăceni cu vârsta peste 80 de ani), care au verificat dacă urmașii au respectat obiceiurile locului.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *