Fără gărzi, din septembrie, la Secția Chirurgie din cadrul SJU Târgu Jiu

Cinci chirurgi din cadrul Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, în frunte cu șeful lor, au anunțat că vor renunța la gărzi, începând cu luna septembrie. Narcisismul cadrelor medicale vine în urma cazului femeii gravide din Tismana, operată de hernie.

Cei cinci chiruirgi au înaintat o adresa către SJU Târgu Jiu, în care se plâng de lipsa de susținere din partea conducerii spitalului, în cazul medicului Barbu, cel care o operat-o pe gorjeancă. Totodată, în referat sunt menționate și o serie de probleme ce îi împiedică să își desfășoare normal activitatea. Printre acestea se află lipsa personalului calificat în sălile de operație, funcționarea UPU într-un spațiu impropriu și deficiențe în cadrul Laboratorului de analize medicale. Cei cinci medici care au decis să nu mai facă gărzi sunt Claudiu Soare, Valentin Neagu, Constantin Barbu, Sorin Stăniloiu și Adrian Ciprian Sterie.

Dumitru Vienescu, directorul SJU Târgu Jiu

Acesta nu este un caz singular în cadrul SJU Târgu Jiu. Și la Secția Cardiologie, medicii au renunțat la gărzi în urmă cu mai multe luni, ca urmare a suprasolicitării. Gărzile sunt efectuate acum de rezidenți.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *