Dream Team Gorj a cucerit din nou Spania! Gorjenii, campioni la Palma de Mallorca

ACS Dream Team Gorj este din nou campioană în Spania. Echipa de minifotbal care a reprezentat Gorjul și România a câștigat turneul de la Palma de Mallorca Mallorca.


Este pentru a doua oară consecutiv când formația își adjudecă această competiție internațională. Întrecerea sportivă a avut loc în perioada 10-12 mai 2024. Trei echipe reprezentând Dream Team au participat la această întrecere, două dintre ele la categoria de vârstă 35 plus. Dacă ,,veteranii” nu au reușit calificarea în fazele eliminatorii, principala formație gorjeană a avut un parcurs perfect până în finală, pe care a și câștigat-o. Opt victorii la rând în grupe și alte trei în fazele eliminatorii i-au făcut campioni pe băieții conduși de Cristian Barbu.


În ultimul act, gorjenii și-au depășit clar adversara, pe FC Gozzoviglio (Italia) cu 5-0. Cele mai mari emoții au fost în semifinale, cu o altă formație din țară, FC România (2-1). Bogdan Chiriac, unul dintre reprezantanții trupei câștigătoare, a spus că echipa câștigătoare va reveni și mai motivată, într-o destinație de vis pentru turiști, dar pregătită să-și apere trofeul.


,,La fel ca în sezonul trecut, am fost invitați de organizatorii turneului din Palma de Mallorca Mallorca. Trebuia să participăm, eram obligați să participăm, pentru că anul trecut am reușit să câștigăm competiția. Anul acesta am aliniat un lot puternic și, la sfârșitul celor patru zile de turneu, am fost din nou campionii acestei competiții. Suntem foarte mândri pentru că demonstrăm că reprezentăm o echipă foarte puternică, atât la nivel local, cât și la la nivel național, iar să reușim să câștigăm a doua oară turneul e clar că e o mândrie foarte mare pentru noi, pentru că am început să devenim recunoscuți și pe plan internațional. Competiția a fost împărțită în două faze. În faza grupelor, am reușit să obținem opt victorii din opt jocuri. Au fost meciuri destul de echilibrate, am întâlnit echipe din Anglia, Italia, Moldova, Elveția, Norvegia, Statele Unite ale Americii, Portugalia și Franța. În partea a doua a competiției, în fazele eliminatorii, în optimi, am eliminat o echipă din Statele Unite. În sferturi am eliminat o echipă din Anglia cu care mai jucasem în prima în faza grupelor. În semifinale a fost un duel sută la sută românesc, un duel foarte echilibrat, câștigat de noi pe final, cu un gol marcat în ultimul minut, iar în în finală am întâlnit o echipă din Italia pe care pe care am învins-o, devenind astfel pentru a doua oară campionii competiției din Palma de Mallorca”, a precizat Chiriac.


Dream Team Gorj este multiplă campioană în minifotbalul gorjean și s-a clasat între cele mai bune patru echipe din țară în 2018.


Echipa învingătoare a avut următoarea componență: Dragoș Nicolae, Cristian Barbu, Ion Cănăvoiu, Alin Cornescu, Bogdan Chiriac, Radu Dăianu,Ștefan Doldur, Marian Habet, Mihai Șchiopu, Horia Șitoianu. Antrenor: Cristian Barbu. Delegat: Mihai Popescu. Team Manager: Dragoș Milici. Kinetoterapeut: Vlad Ionuț Anca.


Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *