Despre poziționare

Știți că a fost președintele Ucrainei prin România, că a ținut o conferință alături de președintele nostru. Ce nu știu sigur dacă știți e că Zelenski trebuia să se adreseze parlamentarilor români, lucru ce nu a mai avut loc. De ce? Din motive care ne depășesc, s-a preferat să nu se creeze tam-tam. Că anunțase o țață că face iureș prin Parlamentul României, până mai ieri un loc decent. Acum e circ pe pâine.


Revenind la Zelenski, iată ce-a postat premierul României, liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe pagina sa de socializare: „Am avut astăzi cu președintele Zelenski o discuție constructivă despre preocupările României în privința protecției drepturilor persoanelor aparținând minorității române din Ucraina. În context, am reiterat solicitarea noastră legitimă ca în cel mai scurt timp autoritățile ucrainene să recunoască inexistența așa-numitei ”limbi moldovenești”.


România a acordat un sprijin multidimensional consistent vecinului nostru în toată această perioadă de la declanșarea invaziei ilegale a Rusiei și suntem pregătiți să participăm activ la viitorul proces de reconstrucție a Ucrainei, care va genera proiecte concrete și bunăstare pentru cetățenii ambelor state.
România susține ferm aderarea Ucrainei și a Republicii Moldova la Uniunea Europeană și cred că este important ca o decizie privind deschiderea negocierilor de aderare pentru ambele state să fie adoptată până la finalul anului”.


Războiul e departe de a se fi încheiat. Măcar știm niște lucruri.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *