Denisa Tîlvescu vâsleşte spre aurul olimpic

Canotoarea din Târgu-Jiu, Denisa Tîlvescu, speră ca barca-regină să fie din nou la înălţime la competiţia supremă. Gorjeanca va reprezenta România alături de colegele sale la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Echipajul feminin de 8+1 a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro în 2016, dar componentele lotului național țintesc acum mai sus. Olimpiada din Japonia a fost amânată cu un an, iar echipa a avut timp să se consolideze. Denisa Tîlvescu a declarat că ea și colegele sale își respectă adversarele, dar diferența se face pe ultimii metri, acolo unde resursele sunt nebănuite: “Nu îmi este teamă de adversarele mele, nici de Noua Zeelandă, nici de Canada, nici de SUA sau China. Consider că atunci când te pui la linia de start, toată lumea este egală. Diferenţa o faci în cursă. Ne-am antrenat bine şi avem un potenţial destul de mare pentru barca asta. La noi, cursa are 2.000 de metri. Diferenţa între podium şi locurile celelalte cred că va fi făcută de nebunia din ultima parte şi de puterea de a nu ceda când ceilalţi cedează”, a spus sportiva noastră.
Gorjeanca a declarat că barca de 8+1 a adus, de multe ori, aurul României și a venit momentul ca istoria să se repete.


“Cred că ar fi timpul să readucem cea mai strălucitoare medalie în România, mai ales în proba de 8+1, pentru că este una cu tradiţie şi ar fi o medalie mult dorită, care lipseşte din palmaresul multor sportive”.
Delegația României de la Tokyo va număra 100 de membri. 45 de sportive și 55 sportivi vor concura la 17 discipline. Cele mai numeroase loturi sunt la canotaj şi fotbal. Pe lângă sportivi, în Japonia se vor deplasa nu mai puțin de 40 de antrenori.


Din păcate, la întreceri nu va participa tenismenul gorjean Florin Mergea (36 de ani). Sportivul traversează o perioada dificilă a carierei şi s-ar putea opera din cauza unei accidentări la genunchi. Mergea a preferat să nu meargă ,,la cuţit”, sperând într-un wildcard care să-i asigure participarea la JO. Alături de Horia Tecău, sportivul gorjean a cucerit argintul olimpic la Rio de Janeiro (2016), dar perechea noastră a fost ignorată de organizatori. O actualizare a situației a fost prezentată pe pagina de Facebook ,,Mergenii – Florin Mergea Fans”. ,,Participarea datorită clasamentului mondial era exclusă de multe luni. De la începutul anului, Florin se confruntă cu dureri la genunchi, lucru care l-a împiedicat să mai participe la turnee, situația lui riscând să se agraveze, iar intervenția chirurgicală + recuperarea ar fi eliminat orice șansă de a participa la Tokyo în caz de răspuns favorabil în legătură cu cererea de wild carduri. Se ia în calcul varianta de a se apela la clasamentul protejat pentru ca Florin să suporte intervenția chirurgicală și recuperarea fără să piardă locuri în clasament, dar încă nu este confirmată 100%”, s-a scris pe rețeaua de socializare.


Întrecerile olimpice vor debuta în 23 iulie și se vor încheia în 8 august


În afară de canotaj, România poate spera la o medalie de aur la mai multe discipline. Marian Drăgulescu şi Larisa Iordache şi-au anunţat intenţiile la podium în proba de sărituri şi individual compus la gimnastică. Şi Robert Glinţă este un tânăr înotător cu șanse foarte mari de a aduce o medalie la 100 metri spate. De asemenea, Ana Maria Brânză îşi doreşte aurul olimpic la scrimă.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *