De la Târgu-Jiu la națională! Ana Ciolan: “Este o onoare uriașă!”

Ana Cătălina Ciolan (31 de ani) este a doua jucătoare care prinde naționala mare de la Târgu-Jiu. Pivotul de la CSM a fost convocat de Florentin Pera pentru dubla cu Croația. La prima reprezentativă de handbal a ajuns în trecut și Angela Pușcaș, care a bifat două convocări. “Tricolorele” își vor înfrunta oponentele pe 28 februarie, la Bistriţa, şi pe 3 martie, la Koprivnica. Meciurile contează pentru preliminariile Campionatului European – EHF EURO 2024. România conduce grupa cu 4 puncte (+43), urmată de Croaţia, 4 puncte (+24), Grecia, 0 puncte (-22) și Bosnia-Herţegovina, 0 puncte (-45).
Ana Ciolan a dezvăluit cum a primit această convocare.


“Cu entuziasm și un strop de emoție, sincer. E un pas major în cariera mea și merg să dau tot ce am mai bun, să învăț cât mai mult. Sunt pregătită să mă adaptez și să contribui la succesul echipei. Mă bucur mult că pot fi a doua jucatoare care reprezintă acest club la echipa națională. Sunt fericită, mândră si onorată în același timp. Sunt mulțumită de faptul că munca echipei și aportul meu individual au dus împreună la această convocare. Am fost total surprinsă când am aflat de convocare, nu mă așteptam! Este o onoare uriașă și, sincer, un vis care devine realitate. Abia aștept să dau tot ce am mai bun. Le sunt recunoscătoare celor care au facut posibilă această convocare, apreciez faptul că au considerat că pot face parte din echipa națională de handbal a României și îmi doresc să reușesc să mă ridic la nivelul așteptărilor”, a declarat “Cioli” pentru csmtargujiu.ro.


În cariera sa, pivotul a mai evoluat pentru HC Alba Sebeș, HC Zalău, Corona Brașov, HCM Slobozia, CSM Deva. Are contract cu CSM Târgu Jiu până în 2025.

Lotul României:
portari: Diana Ciucă (CS Rapid Bucureşti), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea)
extreme dreapta: Mihaela Mihai (CSM Bucureşti), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
interi dreapta: Daria Bucur (SCM Gloria Buzău, Alicia-Maria Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea), Claudia Boiciuc (CSM Corona Braşov)
centri: Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Andreea Cristina Popa (HC Dunărea Brăila), Elena Roşu Dache ( Măgura Cisnădie)
interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina), Angela Ştefania Stoica (CSM Bucureşti) extreme stânga: Alexandra Dindiligan (CSM Bucureşti), Corina Lupei (HC Dunărea Brăila)
pivoţi: Lorena Ostase (CS Rapid Bucureşti), Ana Ciolan (CSM Târgu Jiu), Elena Bianca Voica (CSM Corona Braşov)
Staff tehnic: Florentin Pera – antrenor principal, Bogdan Burcea – antrenor secund, Ildiko Barbu Kerekes – antrenor cu portarii.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *