De la 1 iunie se redeschid terasele, plajele și granițele României

Se deschid terasele si se va putea merge la plaja. De asemenea, nu va mai fi nevoie de declaratie pentru deplasarea intre localitati. Noile masuri vor intra in vigoare de luni, 1 iunie.

Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatatori, la distanțele impuse de regulile de distanțare si cu control strict la intrare. Un alt set de măsuri vizează competițiile sportive, care se vor putea relua în aer liber, dar fără spectatori. Este valabil și pentru bazinele de înot, închise sau descoperite, unde va fi permis accesul sportivilor pentru competiții și pregătire, desigur cu respectarea unor norme de distanțare.
De asemenea, tot de la 1 iunie, se reia transportul rutier si feroviar international de persoane.

In ceea ce priveste examenele naționale, acestea vor avea loc fizic așa cum au fost planificate. Deci Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de Bacalaureat. 
Insa, pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră la intrarea în școală, sau care sunt izolați împreună cu familia, la domiciliu, se organizează o a doua sesiune de Evaluare Națională, începând din 29 iunie. 

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *