De ce nu jucați așa întotdeauna? Gorjenii i-au anesteziat pe gălățeni

CSM Târgu Jiu a obținut a doua victorie consecutivă în Grupa 11-18, după o demonstrație de forță contra echipei CSM Galați, scor 85-63. A fost, fără îndoială, cea mai bună prestație stagională, gorjenii câștigând trei din patru sferturi, 22-17, 21-11, 22-11 şi 20-24.


Doar începutul a fost “păcătos” pentru echipa lui Basic, care a suferit în primele două minute. De la 1-8, gazdele au pus stăpânire pe joc și, cel mai important, au arătat determinare și spirit de sacrificiu. Un alt lucru îmbucurător este că, spre deosebire de alte meciuri, mingea a circulat mult mai bine, iar jucătorii nu s-au mai pierdut într-o mulțime de eforturi individuale. Tot la plusuri, trecem și evoluția lui Noam Weinberg. Baschetbalistul cu pașaport românesc a terminat meciul cu 21 de puncte, transformând 5 aruncări din afara semicercului. Shamiel Stevenson a reușit 19 puncte, iar Dylan Frye 12. Faptul că s-a jucat un baschet colectiv este reflectat și de numărul marcatorilor: 9. Au mai punctat: Octavian Ilie (10), Anthony Durham (9), Andrei Gheorghe (5), Randall Brumant (4) Thomas Kottas (3) și Camil Berculescu (2).
Cel din urmă a împlinit, vineri, 25 de ani și a recunoscut că victoria a fost darul zilei.

“A fost probabil cel mai frumos cadou de astăzi. Fără îndoială, este cel mai reușit meci. Diferența a făcut-o circulația mingii, au fost destule pase decisive față de alte jocuri, iar băieții nu au fost individualiști. Pe de altă parte, am pierdut destule mingi, dar am fructificat atacurile pe care le-am avut. Am câștigat lupta la recuperare. Am muncit, am fost foarte concentrați și nu au fost fluctuații, cum obișnuiau să fie. A fost un meci foarte bun”, a spus Berculescu.


După multe săptămâni, antrenorul croat a părut mulțumit de comportarea echipei sale. Kresimir Basic și-a îndemnat elevii să fie optimiști, dar în același timp umili.


“Jucătorii trebuie felicitați pentru această prestație, pentru 40 de minute de constanță. Am început un pic mai greu, dar am executat foarte bine planul tactic, mingea a circulat foarte bine și am luptat pe tot parcursul meciului. Probabil, este cea mai bună apărare pe care am făcut-o în acest sezon, iar aceste aspecte ne-au adus victoria astăzi. Le-am explicat, de când am venit, că este de prisos ca un jucător să fie principalul marcator cu +20 de puncte și să pierdem meciurile. Când mingea se mișcă, se marchează, toată lumea este mulțumită și ar trebui să ne ghidăm după jocul din această seară. Trebuie să abordăm fiecare meci în parte, am fost o echipă a extremelor. Suntem optimiști, dar în același timp trebuie să fim și umili”.
Următorul meci se joacă tot la Târgu Jiu, cu BC Steaua București.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *