Cuvinte grele după umilința cu Focșani: “Este o rușine, paharul s-a umplut”

CSM Târgu Jiu a cedat jocul doi al seriei cu Focșani, 86-110, în cea mai nefastă după-amiază a baschetului gorjean de la revenirea în prima ligă. Vrâncenii au reușit să facă “scor” în Sala Sporturilor, deși au evoluat fără conducătorul de joc, Derryck Thornton Jr.. Oapeții au prins o zi fantastică de la 3 puncte, cu 18 din 35, și un procentaj de peste 50%, iar Sherwood Terrell Brown a dat 41 de puncte. Cu toate acestea, impresia generală a fost că echipa gazdă se află în vacanță. Jucătorii gorjenilor nu s-au întrebuințat în apărare, au fost prea lenți în atac și nu au reușit să conducă niciodată pe tabelă în acest meci. Pe sferturi, scorul a fost 14-28, 26-31, 25-24, 21- 27.

Evoluția letargică a amfitrionilor, pentru a folosi un termen blând, l-a scos din sărite pe directorul tehnic Claudiu Alionescu, care a declarat că anumite măsuri sunt inevitabile. Oficialul gorjean nu s-a ferit de cuvinte, criticând dur prestația de vineri.

“Ce s-a întâmplat este o rușine, o umilință peste care cu greu se poate trece. Vreau să-mi cer scuze, dacă scuzele mele au valoare pentru oamenii care au venit astăzi la sală și ne-au încurajat, pentru că asemenea atitudine este inadmisibilă și eu, personal, nu mai găsesc cuvinte. Așa ceva n-am trăit în cariera mea de sportiv, antrenor sau conducător. Pentru mine, personal, paharul s-a umplut și vor urma niște măsuri, care vor trebui luate cât mai repede posibil. Mi-e greu să explic cum te poți prezenta în fața propriilor fani cu o asemenea atitudine jenantă și cu o dezinvoltură de parcă am fi  campionii României. Noi suntem o echipă retrogradată și mai avem o singură speranță, și aceea ipotetică, de a rămâne în prima ligă”, a spus Alionescu.

Speranța “ipotetică” se leagă de câștigarea seriei cu Focșani. Urmează două jocuri în Moldova, dar antrenorul Kresimir Basic este conștient că elevii săi arată prea puțină dorință în acest moment. Este una dintre cele mai neașteptate “metamorfozări” la care fanii au asistat. Croatul a vorbit chiar de demisia sa, în contextul în care ar fi considerat principalul vinovat.

“Jucătorii au evoluat fără atitudine, fără pic de orgoliu. Unii dintre ei se cred deja în vacanță.  Îmi cer scuze față de fanii care au venit la acest meci. A fost cel mai slab meci din cariera mea de antrenor. Trebuie să rezolvăm această situație, nu trebuie să luăm decizii importante la cald. Trebuie să terminăm cu bine această serie și vom vedea cum putem rezolva problemele. Este jenant. Acum două luni jucam un baschet bun, acum primim peste 100 de puncte. Nu putem spune că avem prima șansă, pentru că nu jucăm nimic în acest moment. Si pentru mine este o situație nouă, trebuie să vorbim cu conducerea, să ne gândim ce e de făcut. Dacă nu ne schimbăm atitudinea, degeba mergem la Focșani. Nimeni nu este deasupra clubului, toți trebuie să înțelegem asta, personal îmi e rușine de cum ne-am prezentat. Dacă se consideră că eu sunt problema, sunt gata să demisionez, să-mi asum orice decizie”, a spus Basic.

CSM Târgu Jiu și CSM Focșani se află la egalitate după primele două jocuri. Câștigă echipa care ajunge prima la trei victorii.

foto: Alin Peptan

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *