Cupa “Constantin Brâncuși” la bridge

În acest weekend a avut loc la Târgu Jiu, în premieră, Cupa „Constantin Brâncuși” la bridge. La această competiție au luat parte 48 de jucători din întreaga țară, dar și jucători din Ungaria. La final, câștigătorii au fost recompensați cu medalii și premii în bani.


Cupa „Constantin Brâncuși” la bridge este prima competiție de acest gen organizată la Târgu Jiu. Participanții au venit din întreaga țară, mai exact din București, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Târgoviște și Brăila, dar și din țara vecină, Ungaria. Totodată, la competiție au participat și jucători de la clubul de bridge din Târgu Jiu.

Daniel Gheorghe, președinte Federația Română de Bridge

Cei 48 de competitori, prezenți în sala de joc au jucat, contra timp, la 14 mese. Milioane de oameni joacă bridge în toată lumea în cluburi, turnee, online și cu prietenii în privat, fiind unul dintre cele mai populare jocuri de cărți din lume. Cu toate acestea, foarte puțini tineri aleg să învețe acest joc, care nu este deloc un joc simplu.

Sorin Catană, jucător de bridge

Competiția a fost câștigată de doi concurenți veniți de la București, unul dintre aceștia reprezentând echipa națională a României la bridge.

Marius Ioniță, locul I

Cei doi concurenți câștigători au fost fericiți pentru că au reușit să își adjudece premiul întâi la Cupa „Constantin Brâncuși”.

Alexandra Guja, locul I

Bridge este un joc de cărți între patru jucători. Se joacă cu un pachet întreg de cărți împărțite egal între jucători, care alcătuiesc două perechi adverse numite axe. Jucătorii aflați pe două laturi opuse ale mesei de joc constituie o pereche, de unde, probabil, denumirea de „bridge”, în traducere pod, în limba engleză.
Evenimentul a avut loc în Sala Parc a hotelului Brâncuși.

Alina Dodenciu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *