Cum vor arăta școlile din municipiu în vreme de COVID

Scolile isi vor redeschide portile, iar autoritatile locale din municipiul Targu Jiu se pregateasc temeinic pentru revenirea elevilor in banci. Cel mai probabil, ca masura pentru evitarea infectarii copiilor cu noul coronavirus, vor fi montate panouri separatoare in salile de clase.

Potrivit regulilor anunțate de Ministerul Sănătății, este nevoie de o distanță de minimum un metru între elevi, sau montarea unor separatoare în situația în care asigurarea acestei distanțe nu este posibilă. Dacă acest scenariu nu poate fi implementat, va fi necesară instalarea unor dispozitive electronice pentru transmiterea online a lecțiilor. Pentru oricare dintre cele două soluții adoptate, municipalitatea va aloca resursele necesare.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Alte măsuri în vederea funcționării în condiții de siguranță a unităților de învățământ în contextul prevenirii COVID-19 sunt: purtarea măștii de protecție atât de către elevi, cât și de către profesori, atât pe perioada orelor de curs, cât și în pauze, instalarea de dispensere cu soluție dezinfectantă pentru mâini, la intrarea în școală și în fiecare clasă, începerea cursurilor la intervale orare diferite, astfel încât să se evite aglomerările la intrare și la ieșire, și supravegherea elevilor pe toată durata pauzelor de către cadrele didactice astfel încât distanțarea fizică să fie păstrată și aceștia să nu interacționeze fizic.
 

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *