CSM Târgu Jiu, baraj pentru a rămâne în prima ligă

CSM Târgu Jiu merge la barajul de menținere în Liga Florilor după rezultatele ultimei etape din campionat. Gorjencele au pierdut la Brăila, dar alte două favorite nu și-au respectat statutul și le-au trimis pe fetele lui Andrieș la un turneu în patru.


Echipa din Târgu Jiu nu a avut nicio șansă la Brăila, unde gazdele au câștigat fără drept de apel meciul din ultima rundă.Dunărea s-a impus cu 43-24, dar alte partide au avut un deznodământ foarte curios. SCM Râmnicu Vâlcea a fost învinsă de Corona Brașov, deși echipa mai bine cotată a avut un avantaj de șapte goluri la pauză, 16-23. Cu mai multe tinere jucătoare pe parchet în repriza secundă, și părăsite de galerie în ultimele 10 minute din cauza jocului prestat, vâlcencele au pierdut meciul 38-34. O surpriză chiar mai mare a avut loc în capitală. Rapid București, vicecampioana României, nu a putut să treacă de Măgura Cisnădie, una dintre cele mai slabe formații din campionat. Meciul s-a încheiat 32-32. Cum Baia Mare a învins-o pe HC Zalău, 30-25, CSM Târgu Jiu va merge la baraj, deși elevele lui Liviu Andrieș au fost mai bune în meciurile directe decât toate formațiile care s-au salvat în această etapă. Gorjencele au încheiat pe locul 11 sezonul.

Conform regulamentului FRH, turneul de menținere/promovare în Liga Florilor se va desfășura în perioada 24-26 mai. La barajul de promovare, echipele vor juca în turneu, după sistemul „fiecare cu fiecare”. Primele două clasate la turneul de baraj vor promova / rămâne în Liga Florilor. CSM Târgu Jiu va juca primul meci cu Activ Ploiești, apoi cu CSM Deva și în ultima zi a turneului, cu HC Zalău.


CSM Târgu Jiu în partida de la Brăila: CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva, Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu, Alina Ciuchiatu– Bianca Ștefania Chiriță 1g, Oana Maria Bucă, Helena Paulo Simao Gilda 7g, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 2g, Andreea Mihart, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță 3g, Laura Moldovan 3g, Ana Maria Lopătaru 2g, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 3g, Ana Cătălina Ciolan 3g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *