Crevedia, România

Pe d-l Vlad Voiculescu cred că vi-l amintiți. A fost ministru al Sănătății, având un mandat destul de controversat, să nu spunem altfel. Mai zilele trecute, dumnealui a avut două postări prin care se alătură celor înverșunați pe situația tragică prin care trece țara asta, în special pe parte de sănătate. Când ești în opoziție, e cool să fii contra, este?


Dar să arătăm ce a scris d-l Voiculescu: „Când am plecat de la Ministerul Sănătății în 2021 am lăsat acordul cu Belgia pentru transferul marilor arși în draft la MAE.


Acum că este nevoie pentru bieții oameni răniți în explozia de la Crevedia, cel mai plimbăreț și cheltuitor ministru al sănătății din istoria acestei țări spune la Euronews că acordul “nu e e parafat”… “Ne-au zis sa mai modificam ceva la el dar exista”.


Nu fiți ticăloși, duceți supraviețuitorii în străinătate unde au o șansă! Faceți o celulă de criza la Minister+DSU, sunați ambasadorii si cereți ajutorul.


Nu lăsați oamenii să moară din rațiuni politice ca apoi să strigați că se încearcă politizarea tragediei!”
Aici c-am are dreptate. S-au tot făcut unii – sau alții – că uită promisiunea/necesitatea construirii unui spital pentru persoane arse. Vedem acum câtă nevoie este… Iar se va așterne uitarea, facem pariu!
Cu o altă postare, Vlad Voiculescu ne spune câtă șmecherie, ce combinații sunt în această țară: „Dacă e ceva ce îi caracterizează pe PSD-iștii pe care îi vedem zilele astea… este jmecheria. Mai pe față sau mai polișată, asta respiră prin toți porii cu toții: disprețul față de toți ceilalți. Un “v-am făcut, fraierilor” care reiese din vorbele lor, din faptele lor, din doctoratele lor dar mai ales din declarațiile lor de avere.
Primarul din Caracal, cu o firmă cu cifră de afaceri de peste 120 milioane de euro pe numele copilului ia o țară întreagă la mișto: cei 43 de angajați MAI (pompieri și polițiști) răniți nu sunt problema lui. Sunt “problema lor”. N-are el sau prtidul lui treabă.


Ministrul Rafila, cu o avere de 3 milioane de euro pe care nu o poate nicicum justifica (și culmea, nu îl întreaba niciun jurnalist, niciodată), vă spune că întârzierea proiectelor pentru arși mi se datorează. Da, nu e o glumă, în mandatul meu de 3 luni la MS din 2021, în plină criză Covid, spune că eu am blocat proiectele. N-are el sau partidul lui nicio treabă. Chiar dacă în 3 luni împlinește 2 ani de mandat de ministru, chiar dacă înainte de asta a fost director în minister și consilier al miniștrilor sănătății vreo alți 10 ani (da, inclusiv al lui Bănicioiu, în timpul Colectiv), chiar dacă este membru în partidul care a fost la putere aproape 6 ani din cei 8 de la Colectiv încoace.”


Uită însă Vlad Voiculescu să ne informeze că și el este parte a acestor combinații. Și că (și) asupra dumnealui planează suspiciuni și semne de întrebare privind treburi diverse. Așa că, zicem noi, să fie ca-n Biblie: să dea cu piatra unul fără de păcate.


P.S.: Eu nu văd scăpare.

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *