Crește numărul infecțiilor respiratorii la copii

Numărul infecțiilor respiratorii a crescut alarmant în rândul copiilor. În prezent, la spitalul Târgu Jiu sunt internați 22 de copii. Cei mai mulți dintre ei au vârste cuprinse între câteva luni și 5 ani.


Potrivit medicilor, cei mici sunt mai predispuși virozelor pentru că imunitatea lor este în formare, iar la creșă, grădiniță sau la școală normele de igienă sunt mai greu de respectat. În plus, virusurile sunt mai agresive decât în anii trecuți. La Camera de Gardă Pediatrie din cadrul spitalului din Târgu Jiu s-au prezentat, doar în ultimele 10 zile, peste 520 de pacienţi.


“În perioada 10-21 decembrie, la Camera de Gardă Pediatrie s-au prezentat 522 de copii cu diverse afecțiuni respiratorii, o mică parte dintre ei având nevoie și de internare. În aceeași perioadă, în Secția de Pediatrie au fost internați 55 de copii. Astăzi avem internați 22 de copii, dar am avut perioade în care zilnic erau și 33 de copii în secție. Dintre pacienții internați, marea majoritate au fost diagnosticați cu boală pulmonară interstițială (32 de cazuri); laringite și bronșiolite acute (8 cazuri), pneumonii (2 cazuri), au mai fost și pacienți diagnosticați cu amigdalită acută, rino faringite sau guturai comun, enteorocolite, anemii etc. În perioada amintită, au fost și trei cazuri de COVID, în prezent, în secție, fiind internat un singur copil cu acest diagnostic”, au transmis reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *