Cosmin Popescu – experiență administrativă, maturitate politică

Cosmin Popescu este actualul președinte al Consiliului Județean Gorj și, deloc suprinzător în context politico-administrativ, președinte-executiv al filialei județene a PSD. De altfel, fără ca vreo persoană să poată fi surprinsă, Cosmin Popescu a fost desemnat – din nou – candidat al social-democraților la președinția Consiliului Județean Gorj.


Pe 27 septembrie 2020, zi în care românii sunt așteptați la urne pentru a-și desemna aleșii locali din următorii patru ani, Cosmin Popescu are misiunea de a dovedi colegilor din PSD Gorj că experiența în actul administrativ, dublată de o maturitate politică, reprezintă suficiente argumente ca șefia Consiliului Județean să fie menținută în tabăra social-democraților. În vederea îndplinirii acestui obiectiv major, Cosmin Popescu are întreaga susținere a colegilor săi din partid, dar și a aleșilor locali din tabăra PSD.
Urmăresc cu interes programele candidaților, proiectele lor pentru următorul mandat, indiferent că discutăm de consilieri locali, județeni, primari sau președinte al CJ Gorj. Cert este un lucru: din start, persoana care candidează la o funcție publică și este deja în exercitarea ei, clar are prima șansă. Același lucru se poate spune și despre Cosmin Popescu, cel care, prin prisma poziției la nivelul administrației județene, a avut și are o relație deschisă, amicală cu majoritatea primarilor din Gorj, adică și prima șansă la câștigarea unui nou mandat. Nu o spun eu, o afirmă statisticile în domeniu și practica exercițiului electoral în România postdecembristă.
În plus, Cosmin Popescu este reprezentant al PSD, cea mai mare (numeric vorbind) formațiune politică din România momentului. Multiplele runde de alegeri anterioare, un bazin electoral încă amplu, structura până mai ieri de monolit a partidului, precum și organizarea internă în campanii (dar nu doar atunci), toate astea fac din social-democrați un adversar redutabil pentru oricare alt partid, oferindu-i o șansă suplimentară lui Cosmin Popescu pentru atingerea obiectivului major.


Om rațional, fire analitică, Cosmin Popescu știe clar că activitatea unui președinte de consiliu județean poate fi ușurată de numărul de consilieri județeni aflați în tabăra ta. În traducere liberă, ai majoritatea (simplă sau absolută), ai și o viață ușoară, putându-te dedica proiectelor de la nivelul județului. Altfel, mandatul ți se va complica grav. Așadar, suntem convinși că al doilea obiectiv major al domnului Cosmin Popescu și al PSD este asigurarea unui număr suficient de consilieri județeni. Acum, rămâne de văzut cu ce partid se va crea o alianță postelectorală. Mi-e greu să cred că PSD își va asigura, de unul singur, majoritatea. E aproape imposibil, sunt multe formațiuni în această joacă.


Intuim o bătălie interesantă la șefia CJ Gorj, dar și o derulare a evenimentelor – în data de 27 septembrie 2020 – destul de atractivă. Așadar, popocorn și bere, urmărim un meci!
Rămâne de văzut cum va juca meciul omul politic Cosmin Popescu.

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *