Cosmin Pigui, atac dur la Obștile din Peștișani

Se anunta razboi din partea primarului din Peștișani, Cosmin Pigui, care face acuzatii dure privind activitatea desfasurata de obstile din localitate. Acesta spune ca se exploateaza de mai bine de 10 ani, ilegal, sute de hectare de padure.


Cosmin Pigui spune că de peste 10 ani, Obștea Moșnenilor Topeșteni „Nedeia Mare”, exploatează ilegal aproape 400 ha de pădure, fără documente de proprietate și fără ca Garda Forestieră să deranjeze în vreun fel ilegalitățile sesizate. Edilul spune că reprezentanții obștii au făcut rost de amenajamente silvice prin fals și uz de fals.

Cosmin Pigui, primar Peștișani

De asemenea, acesta mai spune că obștea reclamată are un statut incert, iar mai nou a fuzionat cu Obștea Peștișani, făcând împreună ilegalități chiar cu buna știinșă a instituțiilor statului.

Cosmin Pigui, primar Peștișani

Primarul Cosmin Pigui continuă cu acuzațiile și spune că această obște a construit de sute de miliarde, drumuri și alte construcții civile, toate fără autorizație. De asemenea, acesta mai spune că primăria Peștișani a trebuit să aplice amenzi, să facă sesizări pentru dosare penale conform Legii 50, legea construcțiilor. Pentru unele construcții s-a dispus demolarea, iar pentru unele au fost făcute dosare penale.

Cosmin Pigui, primar Peștișani

Pigui cere ca Garda Forestieră și celelalte instituții ale statului să se implice și să verifice acuzațiile de exploatare ilegală a pădurilor.

Cosmin Pigui, primar Peștișani

Până la ora difuzării acestui material, Ion Poenaru, preşedintele Obştei Peştişani, nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *