Contre între Manta și Miruță pe tema hidrocentralelor de pe Jiu

Hidrocentralele de pe Jiu nu pot fi finalizate. Legea care trebuia să dea drumul obiectivelor energetice a fost declarată neconstituțională.  Deputatul PSD Gorj, Claudiu Manta, dă vina pe USR pentru acest eșec.


După cum se cunoaște, lucrările la hidrocentralele de pe Jiu sunt blocate de mai mulți ani, în condițiile în care construcțiile se află în stadii avansate de realizare, pe motiv că funcționarea lor ar afecta arii naturale protejate. Astfel că, politicienii au modificat legea pentru a permite reluarea investițiilor. Însă, aceasta a fost contestată la CCR de către USR, iar judecătorii au acceptat contestația depusă de partid. Concluzia lui Manta este că USR acționează împotriva dezvoltării României.

Claudiu Manta, deputat PSD Gorj


De cealaltă parte, deputatul USR Gorj, Radu Miruță, susține că formațiunea politică din care face parte își dorește finalizarea hidrocentralelor, dar trebuie să existe un cadru legal.

Radu Miruță, deputat USR Gorj


Cele două hidrocentrale de pe Jiu, de la Dumitra şi Bumbeşti Jiu, ar putea asigura alimentarea cu energie electrică a aproximativ 100.000 de locuinţe. 

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *