Concurs inedit la Cătunele. Cum vrea un tânăr să-şi promoveze localitatea de baştină!

Un tânăr originar din comuna Cătunele vrea să organizeze, în luna septembrie, în localitatea sa de baştină, un concurs inedit. Este vorba de o competiţie intitulată “Căruţ Line”, care constă în parcurgerea unor trasee cu ajutorul unui cărucior, care este de fapt o jucărie folosită de copii în epoca comunistă, confecţionată dintr-o scândură, patru rulmenţi şi câteva cuie. Ciprian Lungu vrea astfel să promoveze localitatea din bazinul minier Motru şi toată zona, în general.

Alina POPESCU

Ciprian Lungu are 28 de ani şi provine din localitatea Lupoaia, comuna Cătunele. Ciprian se declară un nonconformist. Îi place aventura, acesta fiind şi motivul pentru lucrează ocazional ca şi alpinist utilitar. Îi mai place să escaladeze turnuri şi să dea viaţă lucrurilor abandonate, realizând diverse obiecte, mai mici sau mai mari. Tânărul a organizat în ultimii ani competiţii de “Căruţ Line” la Anina, localitate din judeţul Caraş Severin, şi a decis să pună la cale un astfel de concurs şi în localitatea de unde provine, pentru a promova zona, având deja experienţă în domeniu. “ Mi-am propus ca în data de 23 septembrie să organizez la Lupoaia o copetiţie cu cărucioarele. Vreau astfel să fac cunoscută localitatea în care m-am născut, fiindcă este o zonă frumoasă. Concursul m-am gândit să îl organizez în Cervenia, undeva deasupra de Motru, accesul făcându-se pe strada care duce spre cariera Lupoaia. O să fie în jur de 20 de concurenţi care o să se dea cu căruţul. O să trebuiască să treacă şi calea ferată”, a declarant Ciprian Lungu.

A vorbit deja cu câţiva prieteni de-ai săi din ţară pentru a veni la competiţie, printre aceştia numărându-se şi un fost campion naţional de raliu în Ungaria.

Are nevoie de sponsori

Ciprian vrea să organizeze competiţia dar are nevoie şi de sprijin financiar. În această perioadă caută sponsori pentru acest eveniment inedit. “O să trebuiască tricouri, nişte bani pentru party, m-am gândit să aducem şi Dj sau o trupă. După concurs vom merge cel mai probabil la un local din Motru pentru a da petrecerea. Aş avea nevoie de nişte bani pentru organizare. Până acum toate ediţiile le-am făcut fără bani şi atunci inclusiv oamenii care au lucrat pe grafică, pe video au lucrat fără să fie plătiţi. Acum îmi este ruşine să îi mai rog să facă asta gratis. O să facem şi o premiere la sfârşitul competiţie a celor mai buni concurenţi”, a explicat tânărul.

Taxă “de selecţie” la competiţie

Fiecare concurent ar urma să plătească o taxa de 50 de lei pentru a intra în concurs. Din aceşti bani le vor fi asigurate materiale pentru a-şi realiza cărucioarele. Ciprian este dispus să le pună la dispoziţie chiar şi curtea casei pentru a-şi confecţiona acolo căruţul fiecare dintre aceştia. “Pun taxa aceasta ca să contorizez numărul de persoane. Dacă nu o pun, o să vină fel de fel de oameni doar ca să comenteze sau să îşi bată joc într-un fel sau altul. Cărucioarele vor fi făcute în ziua de concurs, pe loc. Taxa de participare va include tot ce au nevoie pentru a realiza căruţul, inclusiv invitaţie la party pentru participant şi încă o persoană. Eu l-am gândit ca un eveniment puţin mai mare. Din taxa aceasta o să aibă şi ceva de băut, depinde şi de ce parteneri îmi găsesc. Dacă găsesc un spaţiu pe care nu va trebui să îl închiriez, atunci altfel vor sta lucrurile”, a mai explicat Ciprian Lungu.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *