Comemorarea morții lui Isus – Ce ar putea însemna sacrificiul său pentru tine?

Ziua de duminică, 24 martie, ar putea trece neobservată pentru mulți, însă milioane de oameni din întreaga lume se vor întruni la apusul soarelui pentru a comemora moartea lui Isus Cristos.


Comemorarea morții lui Isus Cristos, sau Cina cea de taină, cum mai este numită, este cea mai importantă zi a anului pentru Martorii lui Iehova, care o sărbătoresc anual la data de 14 Nisan din calendarul evreiesc, în conformitate cu declarația lui Isus din Evanghelia după Luca, capitolul 22, versetul 19: „Continuați să faceți lucrul aceasta în amintirea mea”. În întreaga lume există peste 8,6 milioane de Martori ai lui Iehova, dar anul trecut au asistat la eveniment aproape 20 de milioane de persoane.


„La nivel mondial, mulți oameni care nu sunt Martori ai lui Iehova asistă la Comemorare. Sperăm că membrii comunității locale ni se vor alătura cu această ocazie specială în care ne amintim de moartea lui Isus Cristos și arătăm recunoștință pentru jertfa sa”, a declarat Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova. „Aceasta este o ocazie solemnă, dar în același timp plină de bucurie”.


Evenimentul durează aproximativ o oră și va cuprinde o cuvântare care va vorbi despre ce a realizat Isus prin moartea sa, pentru toată omenirea. Programul va fi susținut în Targu Jiu.


În luna martie 2024, în județul Gorj, localitatea Targu Jiu, se desfășoară o campanie specială prin care toți locuitorii sunt invitați să asiste la celebrarea anuală a Cinei Domnului, precum și la o cuvântare publică specială care va fi ținută, de obicei, cu o săptămână înainte.


Cuvântarea specială intitulată „Învierea – o  victorie asupra morții!”, va fi prezentată fie în lăcașurile de cult ale Martorilor lui Iehova, fie în diverse spații închiriate, în sfârșitul de săptămână din 16, 17 martie 2024 Discursul public de 30 de minute, bazat pe Biblie, se va concentra pe speranța biblică a învierii morților în viitorul apropiat.

Cristina Popa spune:„Încă din copilărie, instruirea biblică primită în familie, m-a ajutat să privesc perioada Comemorării cu multă seriozitate. Când mă gândesc la ce a făcut Isus pentru fiecare dintre noi, consider un privilegiu minunat să-mi exprim recunoștința asistând la acest eveniment unic în an. Eu și soțul meu, așteptăm cu nerăbdare cuvântarea specială și Comemorarea morții lui Isus din anul acesta!


Cu ocazia cuvântării speciale, ne îndreptăm privirea spre viitorul minunat promis în Biblie de Tatăl nostru ceresc, iar cu ocazia Comemorării reflectăm mai mult la motivele pentru care acest viitor suntem siguri că se va realiza prin jertfa lui Isus .”Mai multe detalii despre modul în care Martorii lui Iehova sărbătoresc Cina Domnului pot fi găsite pe pagina „Întrebări frecvente”,  care se găsește pe jw.org, site-ul oficial al Martorilor lui Iehova.

În  Targu Jiu, cuvântarea specială se va ține în lăcașul de cult, duminica 17 martie 2024, de la ora 10:00, iar Comemorarea va avea loc in data de 24 martie 2024, la aceeasi locatie de la ora 19:00.
Adresa lăcașului de cult: Str. Gen Tell, nr. 11.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *