Cîțu sau Orban? Vezi ce votează Gorjul!

Deși abia-n septembrie vor avea liberalii ședința aia mare în care optează între Orban, exponent al unui sistem de cădere la pace cu toată lumea, mai ales cu adversarii, și Cîțu, imaginea noului în PNL, care promite să reformeze atitudinea liberalismului românesc. Vorm vedea cine va câștiga concret, dar până atunci… să analizăm cu cine votează Gorjul.


La momentul vorbirii, toate semnele sunt că organizația județeană a PNL Gorj merge pe mâna premierului în exercițiu, Florin Cîțu. Postarea de ieri dimineață a lui Dan Vîlceanu nu (mai) lasă loc de interpretări. Într-o poză de la momentul anunțări candidaturii lui Cîțu pentru funcția de șef al liberalilor, îi vedem pe Dan Vîlceanu, Gheorghe Pecingină, Marcel Romanescu și Horațiu Gorun, adică probabil cei mai vizibili gorjeni (de) la București. Mă surprinde absența din acea fotografie a senatorului Iordache…


Scriam și-n materialul din pagina de politică despre numele grele care au fost la lansarea candidaturii lui Florin Cîțu. Nu dezvolt iar, citiți acolo, mai facem o vizualizare, da? Reluăm discuția despre Gorj în PNL. Știe toată lumea că Florin Cîțu are o aplecare spre liderii organizației de aici. Prieten bun cu Dan Vîlceanu, cu Gheorghe Pecingină, cu Horațiu Gorun, cu Iulian Popescu etc. O prietenie regăsită și-n recompensarea cu poziții și funcții, o chestiune pe care o înțeleg, o văd chiar firească. Așadar, o poziționare firească a peneliștilor de aici.


Gorjul liberal, prin vocea liderilor săi, joacă tare meciul dintre Orban și Cîțu. Dacă pierde, e (cam) ultimul mandat la Dan Vîlceanu și singurul la Gheorghe Pecingină. Dacă nu pierde, ceea ce cred că se va și îmtâmpla, Gorjul poate avea un ministru cu un portofoliu interesant și o funcție șmecheră de tot în partid, care să genereze forță, poziție și imagine. Cam așa stă treaba. În clipa de față, Orban știe că nu poate conta pe delagația liberalilor gorjeni, fidelă premierului Cîțu. Nici nu cred că Orban va vizita județul nostru în campania internă, nu are motive.


O întrebare nu-mi dă pace totuși: de ce nu e la poză senatorul Iordache?

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *