Cine e vinovat de închiderea CEO? Voi, politicienii!

Teoretic, pagina asta e dedicată politicului. Și, pentru că eu găsesc politicul responsabil 100% de dezastrul de la CEO, astăzi scriem despre tragedia de la Complexul Energetic Oltenia. Vacă de mult pentru toooată clasa politică, complexul amintit este – și teoretic, dar și practic – stâlpul SEN. Adică al Sistemului Energetic Național. S-a văzut, în condiții de secetă ori altetreburi, că acest colos poate trimite suficient curent în sistem încât să suplinească alte surse. Dar ăsta e alt subiect, despre care vom vorni cu alt prilej…
Să revenim: indiferent de partidul aflat la putere, CEO a fost cloșca cu ouă de aur. Uneori și cu pui…

Politicieni de la nivel local au tras spuzaa pe turta lor și și-au consolidat situația financiară. Oameni din sectorul enertetic și minier au făcut asta. Evident, cu suport politic. Lideri de sindicat au făcut, de asemenea, același lucru. Tot cu sprijin politic. Deși toată lumea știa (sau intuia, în cazul cel mai naiv) că vine Apocalipsa în CEO. Iar dacă va lovi CEO, va lovi Gorjul, va lovi România. Pe lângă faptul că vor rămâne pe drumuri multe mii de ființe – ceea ce înseamnă dramă socială locală și regională –, va fi lovită grav siguranța națională pe compartimentul energetic. Iar asta este o tragedie națională. Trist spre plângere e că la treaba asta care duce spre trădare națională a contribuit toată scena politică după 2000. Cu ajutor local, s-a tras în CEO din toate pozițiile. S-a prădat, s-a luat cu japca – ziua și noaptea – cam tot ce se putea lua. Iar când s-au căutat – ori au început să se caute responsabili –, o ardem cu „așa vrea U.E.”, „așa se dorește de la Bruxelles”. Bă, voi chiar sunteți toți nesimțiți și credeți că toată lumea pune botul la vrăjeala asta? Mai ales în contextul crizei generate de războiul din Ucraina… Cine și-a asumat închiderea CEO? Eu? Nu! Voi! Prin „voi” citiți „clasa politică”. Cine pune cărămidă după cărămidă la punerea lacătului? Eu? Nu! Voi! La fel, citiți „clasa politică”. Despre liderii de sindicat scriem săptămâna viitoare, că aici e mult de discutat. Cum au pactizat ei, mititeii, cu administrația, pentru beneficii personale sau de microgrup… Răbdare!


Cert e că se va închide CEO în câțiva ani. Asta e sigur. Măcar să spunem lucrurilor pe nume și să nu mai dăm vina pe europeni. Ăia sunt șmecheri, dar noi, proștii, am acceptat să punem pe butuci CEO! Nu vă mai ascundeți după fapte și/sau vorbe! Principalul vinovat pentru acest episod care va face Gorjul o Vale a Plângerii… sunteți voi, politicienii!


Continuăm (și) săptămâna viitoare.

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *