Chiar așa, de ce?

Conștienți fiind că textul postării primarului municipiului Tg-Jiu (prin care acesta anunța – implicit – candidatura sa din partea PSD în 2024), a dat naștere la zbatere – în special – în rândul adversarilor politici, îl redăm și noi, cu mici adnotări. Așadar, iată textul buclucaș, care era anticipat de ceva vreme:
„Așa cum în viața de zi cu zi trăim diferite schimbări, la fel și în viața politică vin momente de răscruce, momente în care consulți, analizezi și decizi.


Târgujienii merită să afle de la mine, în mod direct, că începând de astăzi am decis să fac o schimbare politică, alăturându-mă formațiunii PSD. Este o decizie asumată, având în vedere și că o bună parte a echipei mele a susținut această schimbare, părăsind PNL-ul încă de acum câteva luni.


Un lucru este evident: pentru dezvoltarea municipiului și continuarea proiectelor pe care mi le-am propus alături de echipa cu care lucrez, este nevoie de liniște, de cooperare, de încredere și de oameni pe care să mă pot baza, dar mai ales de susținere politică.


Timp de 7 ani nu am știut ce înseamnă sprijin din partea conducerii județene! Piedici au fost nenumărate, venite chiar de la cei care ar fi trebuit să mă susțină. Poate și pentru că nu am fost adeptul intereselor de grup, ci doar al interesului cetățenilor.


De ce PSD? Pentru că, atunci când am cerut sprijin în realizarea unui proiect, s-au implicat necondiționat, arătând o deschidere în acest sens. Au înțeles că orice realizare aducea plus valoare municipiului Târgu Jiu și au știut să facă abstracție de culoarea politică.


Din păcate, PNL Gorj are alte obiective, la care nu pot adera. Nu poți face politica județului stând cu ochii după interesele personale. Singurul meu obiectiv a fost și rămâne dezvoltarea municipiului, iar pentru asta este nevoie de oameni serioși, capabili să pună umărul la realizarea tuturor proiectelor ce vizează bunul mers al societății.


Sunt adeptul unor valori la care nu voi renunța niciodată. Rămân același om, în slujba dumneavoastră, a cetățenilor municipiului Târgu Jiu, oameni pentru care port un respect deosebit”.


Faptic, un om din administrația publică locală, cu proiecte majore în derulare, avea două variante în față, cu ecou în 2024: fie se retrăgea (era vizibil că nu era susținut de liderul PNL Gorj, chit că Romanescu era singurul primar liberal de municipiu din Oltenia, chit c-au venit sute de milioane de euro în Tg-Jiu etc.), fie își continua munca (în altă parte, căci dragoste cu de-a sila nu există). După logica unora, un om, dacă nu continuă un drum unidirecțional forțat, trebuie să se retragă, este? Că așa trebuie, deși o justificare reală nu există. Cum în politică nu spui niciodată „niciodată”, poate că nu trebuia aruncate vorbe dure în trecut. Atât! În rest, numai de bine!


Chiar sunt curios cine va fi adversarul principal al actualului primar.
P.S.: Cum am mai scris, nu uitați că e un singur tur, iar un vot poate fi decisiv.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *