CEO are bani pentru certificatele de CO2 din 2024

Complexul Energetic Oltenia are fondurile necesare pentru plata certificatelor de CO2 aferente producției anului în curs.

Guvernul a aprobat acordarea unui ajutor de stat de restructurare sub formă de grant Societății ”Complexului Energetic Oltenia” SA pentru finanțarea achiziției de certificate de emisii de gaze cu efect de seră în anul 2024, în valoare de 386,63 milioane lei.
Ajutorul de stat de restructurare pentru anul 2024 este o măsură de sprijin ce face parte dintr-un plan amplu de măsuri care include acordarea unui ajutor de stat de restructurare în favoarea Societății „Complexul Energetic Oltenia” SA. Acest ajutor de stat ajutor asigură continuarea activității societății de producere de energie electrică pe bază de lignit, acoperind o cotă de piață de circa 11,8%, fiind un factor de stabilitate al Sistemului electroenergetic național, dar și un important angajator pe plan regional, cu menținerea unui număr semnificativ de locuri de muncă, în principal în județele Gorj și Dolj, conform Guvernului.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *