CEO, amendat cu 15.000 de lei de către ITM Gorj

Inspectorii ITM Gorj au aplicat amenzi în valoare de 15.000 lei în urma unui control derulat în cadrul Carierei Jilț Sud, ce aparține Complexului Energetic Oltenia.

Verificările au avut loc, ieri, după ce un grup de mineri a postat pe Facebook mai multe imagini din incinta unității de exploatare minieră ce reflectau nerespectarea prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă. Mai exact, inspectorii au constat că lipseau stingătoarele pentru incendii și că nu erau asigurate echipamentele individuale de protecție. Totodată, limitatorul de la o bandă nu avea cordon de acționare, iar alte două benzi nu aveau aparători de protecție.

Bianca Văcaru, purtător de cuvânt ITM Gorj

Măsurile trasate de către inspectorii de muncă nu au un caracter limitativ, iar persoanelor cu atribuții în organizarea și conducerea procesului de muncă le revine obligația de a lua toate măsurile pe care le consideră necesare, în conformitate cu prevederile legale, în vederea eliminării riscurilor de accidentare și/sau de îmbolnăvire profesională în ceea ce privește toate activitățile de lucru desfășurate.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *