Cea mai performantă ambulanță de teren aparține Gorjului

Proiect în premieră națională implementat de Consiliul Județean la Salvamont Gorj. Cea mai performantă ambulanță de teren din România, destinată intervențiilor în zone montane și alte locuri greu accesibile, a fost prezentată astăzi.


Aceasta reprezintă o premieră națională și a fost concepută în colaborare cu salvamontiștii din Gorj.
Vehiculul, care a fost apreciat și validat de Comisia Tehnică a Comitetului Internațional de Salvare Montană, este echipat pentru a transporta până la cinci salvatori și un accidentat, inclusiv cu echipament medical complet și sisteme de salvare adaptate diferitelor tipuri de teren.


Inițiativă servește, în opinia președintelui Cosmin Popescu, drept model de bune practici, oferind un exemplu valoros pentru alte regiuni din România sau chiar pentru alte țări interesate de îmbunătățirea răspunsurilor în situații de urgență.


Costurile pentru un astfel de automobil se ridică la 130 de mii de euro, fiind până acum singurul din țară de acest tip.

Sabin Cornoiu, președinte Salvamont România


“Această investiție reflectă angajamentul echipei pe care o conduc de a asigura servicii de salvare eficiente și de înaltă calitate în Gorj, un județ cu o suprafață semnificativă de teren montan greu accesibil”, a mai spus președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *