Ce cred gorjenii despre închiderea CEO

”2025 este anul în care se închide CEO!” Este noul termen care a apărut în spațiul public. Această discuție a creat și mai multă agitație în rândul gorjenilor care susțin că închiderea companiei energetice va provoca un dezastru în județ, dar și privind economia țării.


În ultimele zile, au apărut informații că ar exista un al doilea plan de închidere a CEO până în 2025, care ar fi ținut la secret. Constantin Mitrescu, președintele Sindicatului Energia Rovinari, a transmis că planul de închidere a Complexului Energetic Oltenia în următorii doi ani este la vedere în nota de fundamentare din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 21 din 31 martie 2021. În textul acesteia scrie că, până în 2026, Complexul Energetic Oltenia va mai rămâne cu două grupuri energetice, la Rovinari, dar și acelea ar urma să opereze doar în baza unui mecanism de piață.


Tocmai de aceea, mai mulți gorjeni au fost întrebați despre părerea lor privind închiderea colosului energetic. În glasul lor se poate simți o profundă părere de rău și o oarecare resemnare, căci, sprijin din partea politicienilor nu există, mai spun aceștia. Un comerciant a declarat că economia județului deja este afectată și, dacă va fi închis CEO, situația va fi una și mai gravă. Acesta a spus că își dorește o mai mare implicare din partea formațiunilor politice și, dacă se va face vreun protest, va participa pentru drepturile minerilor și energeticienilor și pentru lăsarea în viață a companiei energetice.


”Puterea de cumpărare în Gorj, a scăzut de foarte mult timp.”, mai adaugă acesta.


În mulțimea de gorjeni am întâlnit și un domn care a făcut parte din compania energetică. Acesta s-a pensionat în urmă cu trei ani și, cu părere de rău în vorbele sale, a transmis că a fost foarte grea viața la CEO din cauza condițiilor și neimplicării oamenilor politici.

Un alt gorjean este de părere că cel care poate salva CEO este deputatul USR, Radu Miruță. Parlamentarul, spune acesta, este singurul care a dat dovadă de implicare prin toate acțiunile sale.


Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *