Cât și ce este bine să mănânci după Postul Paștelui

Postul Paştelui se apropie de sfârşit şi multă lume se decide să ţină un regim mult mai strict în Săptămâna Mare. De cele mai multe ori, după o perioadă în care au mâncat cu atenție anumite alimente, în perioada Sărbătorilor Pascale, mulți români fac excese cu alimentația și ajung la spital.


În săptămâna patimilor, teoretic, nu se mănâncă nimic până la apus. Postul este mai aspru, dar acest lucru nu este neapărat sănătos. În primul rând, mulţi uită că postul nu este doar un obicei, ceva ce trebuie să faci pentru că aşa se face.


Cosmin Văduva este consultant nutriționist și spune că cel mai important în această perioadă este să avem grijă ce mâncăm, dar și ce cantitate. Nu este nicio problemă ca românii să mănânce câte puțin din fiecare preparat pregătit de Paște, dar după o perioadă îndelungată de Post trebuie să se țină cont de cantitate.

Cosmin Văduva, consultant nutriționist

Acesta mai spune că pot fi consumate orice tip de alimente, doar că este foarte important cum sunt gătite. Cumpătarea şi o dietă echilibrată, fie ea şi cu produse de post, pot face mult mai mult bine decât o habotnicie urmată de lăcomie.

Cosmin Văduva, consultant nutriționist


Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *