Cât mai plătiți sute de sinecuriști din CEO cu bani din împrumut?

Complexul Energetic Oltenia nu o duce deloc bine în pandemie. Problemele însă nu au legătură cu pandemia de coronavirus. Compania a lansat un apel disperat către salariați să poarte mască și să respecte normele de distanțare fizică.
Directoratul Complexului Energetic Oltenia chiar îi amenință cu amenzi și cu dosare penale pe salariații care așteaptă totuși să primească măștile promise și chiar achiziționate. Dacă nu au ajuns la toți salariații, atunci la cine au ajuns măștile?!
„În acest sens, vă rugăm să respectați toate măsurile care v-au fost aduse la cunoștință, atât prin instruirea suplimentară în domeniul SSM care a fost efectuata (prelucrarea Planului de Prevenire și Protecție cu măsurile de prevenire a contaminării și a IP-SSM-014), cât și prin toate prelucrările care v-au fost făcute în acest sens și insistăm, în special, pe următoarele măsuri:

  • Utilizarea măștii de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport;
  • Dezinfectarea frecventă a mâinilor;
  • Evitarea deplasărilor nejustificate prin sediile administrative;
  • Termometrizarea la intrarea în sedii;
  • Informarea imediată a șefului ierarhic despre degradarea stării de sănătate survenite atât în timpul programului de lucru cât și în timpul liber;
  • Părăsirea imediată a sediilor administrative atunci când se constată că starea de sănătate se degradează sau când sunteți informați de șeful ierarhic, de medicul de familie sau de către autoritățile statului (DSP) că sunteți potențiali contacți ai unui caz confirmat de Covid 19, urmând ca modul în care veți fi pontați în continuare (muncă la domiciliu, concediu medical, concediu de odihnă, recuperări cu post, etc.) să fie stabilit ulterior, în funcție de fiecare caz în parte. Conform prevederilor Legii nr.136/18.07.2020 a Carantinării, indemnizația pentru carantină a fost stabilită în procent de 100%.

Vă informăm ca nerespectarea acestor măsuri poate fi sancționată atât administrativ, de către societatea noastră, prin constatarea săvârșirii unei abateri disciplinare constând în nerespectarea instrucțiunilor de securitate și sănătate în muncă, precum și de către organele abilitate ale statului prin aplicarea de amenzi persoanelor fizice, cât și penal dacă nerespectarea acestor măsuri conduce la transmiterea virusului la alte persoane, prin aceasta fiind săvârșită infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. De asemenea, vă informăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr.136/18.07.2020 a Carantinării, persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu vor fi carantinate într-un loc stabilit de autoritățile statului.


Directoratul Societății Complexul Energetic Oltenia SA dorește ca niciunul dintre angajații proprii să nu ajungă în vreuna din situațiile de mai sus si vă asigură că nu va face nicio concesie pentru lucrătorii iresponsabili, respectiv va dispune cercetarea disciplinară a acestora, concomitent cu informarea autorităților statului, în vederea sancționării administrative sau chiar a cercetării penale”, potrivit Directoratului CEO. Cine verifică totuși de ce autobuzele sunt ticsite de muncitori și în loc de 20, circulă 40 de călători cap în cap? Se fac și verificări pe teren sau doar de pe fereastră, din birouri?


Mai bine s-ar întreba șefii Complexului Energetic Oltenia de ce plătesc salarii degeaba la sute de sinecuriști de la PSD, PNL, PMP și alte partide cu bani din împrumutul accesat pentru plata certificatelor de CO2?! Când se apucă de restructurarea adevărată și nu doar de hârtii bune pentru Comisia Europeană? Dacă unii nu au obiectul muncii prin birouri, să fie trimiși la lopată. Să li se dea și măști de protecție și dezinfectant. Să se facă și verificări dacă materialele respective ajuns la oameni.

Andrei Merfu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *