Cardurile de energie mai pot fi folosite pana la 31 martie

Programul prin care românii aflați în situații vulnerabile pot plăti facturile cu cardul de energie, urmează să se încheie. Mai exact, românii beneficiari ai cardurilor de energie au posibilitatea să le mai utilizeze doar până la 31 martie, data la care acestea urmează să expire.


Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cât și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.


Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată, dar nu mai târziu de 31 martie.


Adrian Câciu a anunțat, la finalul anului trecut, că valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până la 31 martie 2024.


Așadar, banii necheltuiți până la data de 31 martie se pierd. Cu alte cuvinte românii care nu își doresc să-i piardă trebuie să folosească sumele rămase pentru plata facturilor la gaze naturale și energie electrică înainte ca acest lucru să se întâmple.

Vă reamintim, de asemenea, că există și posibilitatea ca acești bani să fie retrași cash, în anumite condiții.
Potrivit unui proiect de ordonanță, prin care se dorește reglementarea modului în care românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, se pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea. 

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *