Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind jocurile de noroc

Deputatul PNL Vâlcea, Laurențiu Cazan, a anunțat că a fost adoptat în Camera Deputaţilor proiectul de lege privind jocurile de noroc, cu 243 de voturi pentru şi patru abţineri. Printre altele, inițiativa își propune prevenirea evaziunii fiscale și asigurarea fondurilor destinate prevenirii și tratării dependenței jocurilor de noroc.
Conform noilor modificări legislative, sălile de joc și aparatele de tip slot-machine vor trebui mutate în afara localităților cu mai puțin de 15.000 de locuitori.
​Prin modificările propuse, se urmărește reglementarea mai strictă a modului în care operatorii economici din domeniu pot exploata jocurile de noroc, interzicându-se convențiile care ar permite activități nelicențiate. De asemenea, se impun restricții asupra activităților conexe jocurilor de noroc și se introduc cerințe noi privind publicitatea și promovarea acestora.
Totodată, proiectul de lege instituie un registru public online actualizat regulat, menținut de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), pentru a spori transparența în industrie.
Operatorii care nu respectă noile reguli vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 10.000 lei și 200.000 lei.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *