Bonus pentru angajaţii CEO

Veşti bune pentru minerii şi energeticienii din Complexul Energetic Oltenia. Aceştia vor încasa un nou bonus, fiind vorba despre o primă în valoare de 3.000 de lei brut.


Angajaţii Complexului Energetic Oltenia vor încasa o primă în valoare de 3.000 de lei brut fiecare. Prima va fi oferită cu ocazia celebrării Zilei Energeticianului, zi sărbătorită pe 20 iulie. Valoarea netă a bonusului este de peste 1.700 de lei, prima fiind negociată între sindicat şi administraţie anual.


Astfel, a fost semnat un Act Adiţional la Contractul Colectiv de Muncă. Anul trecut, cuantumul primei a fost de 1.500 de lei. Prima va fi acordată în jurul datei de 18 iulie. La nivelul companiei mai sunt acordate prime de Paşte şi de Crăciun, dar şi o cotă de combustibil. Deşi se acordă periodic prime de mii de lei, CE Oltenia a primit ajutoare de stat de peste un milliard de lei, banii fiind acordaţi pentru plata certificatelor de CO2. În schimbul ajutoarelor de stat, România s-a obligat în fața Comisiei Europene să restructureze din temelii Complexul Energetic Oltenia. Planul de restructurare al CEO prevede închiderea de grupuri energetice și de cariere miniere. Din 10 cariere miniere, în 2026 vor mai rămâne 4 subunități.

Alina Dodenciu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *