Bilanțul pagubelor după inundațiile din Gorj

Furtunile și inundațiile din ultima săptămână au făcut prăpăd în județul Gorj. Peste 30 de localități au fost afectate, iar mai multe gospodării au avut de suferit.
În mai multe localități din Gorj, parcă s-a rupt cerul, spun oamenii. În nici jumătate de oră au căzut 100 de litri pe metrul pătrat. Apa a rupt un drum în două, iar cirulaţia rutieră a fost întreruptă. Oamenilor le-au sărit în ajutor şi pompierii și autoritățile locale care au adus sute de saci cu nisip pentru a supraînalţa malurile. Mihai Istrate, suprefectul județului Gorj, spune că apele sunt în retragere, după ce precipitațiile s-au redus. Toate localitățile cu probleme și toate pagubele vor fi centralizate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Gorj. În funcție de situațiile rezultate, vor fi cerute fonduri de la Guvern.

Mihai Istrate, subprefect de Gorj


Viitura le-a distrus oamenilor grădinile şi serele şi le-a omorât animalele În judeţul Gorj, în doar câteva ore a plouat cât pentru o lună întreagă.

Mihai Istrate, subprefect de Gorj


Cele mai afectate zone au fost Turburea, Novaci, Peștișani, Dragotești, Borăscu, Bolboși, Runcu, Mătăsari, Crasna, Ciuperceni, Cîlnic, Săulești, Țicleni și Telești.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *