Beneficiu pentru mineri și energeticieni

Se depun de luna viitoare cereri pentru cota de cărbune destinată salariaților de la Complexul Energetic Oltenia. Angajații care au nevoie de combustibil mai ieftin pentru perioada de iarnă trebuie să facă o solicitare scrisă.


Compania energetică asigură, an de an, 10 tone de cărbune la un preț preferențial angajaților care depun cereri. Peste jumătate dintre angajați au depus anul trecut solicitări scrise. Fiecare salariat a primit o cantitate de 10 tone de lignit. Acesta trebuie să fie utilizat numai pentru încălzirea în perioada de iarnă și nu trebuie să fie vândut.


Cota de cărbune este un drept prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Anul acesta angajații vor avea inclusă în salariul de bază prima care se acorda pentru cota de cărbune. Ulterior, angajații vor putea depune cereri și vor primi cărbune din punctele de încărcare.


Lignitul va fi achitat în patru rate salariale. Data exactă a depunerii cererilor va fi stabilită după 5 iunie, când este programată o nouă ședință a Comisiei mixte sindicate-administrație.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *