Baza Salvamont din Rânca va fi modernizată

Salvamont Gorj va avea la Ranca una din cele mai mari baze de pe teritoriul judetului Gorj. Ministerul Turismului a propus o Hotarare de Guvern, privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investitiilor in turism – Masterplanul investitiilor in turism, care, pe langa o multitudine de proiecte de dezvoltare turistica, a acordat o atentie deosebita si activitatii Salvamont.

Actul normativ, aprobat deja de Guvern,a avizat sper finanţare şi proiecte pentru construirea, dezvoltarea sau reabilitarea posturilor şi bazelor Salvamont. Este vorba de baze ale Salvamont România din opt judeţe ale ţării. Între acestea se află şi judeţul Gorj cu baza de la Rânca. Potrivit proiectului fondurile vor fi utilizate pentru reabilitare, dezvoltare și amenajare, baza din staţiunea montană Rânca urmând să fie una din cele mai moderne existente la nivel naţional.

Prima structura de salvare montană din județul Gorj a fost înființată în anul 1985 de către Consiliul Popular al județului Gorj, forma de organizare inițială fiind de Centru Județean Salvamont cu două echipe, Parâng și Vîlcan, alcătuite din câte 7 persoane, șase salvatori montani și un medic, toți voluntari.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *