Autoritățile locale din Bălănești susțin tradițiile și meșteșugurile populare din zonă.

Autoritățile locale din comuna Bălănești vor să încurajeze și să susțină producătorii locali prin amenajarea unui spațiu destinat promovarii produselor tradiționale.


În acest sens, s-a obținut o finanțare europeană prin GAL, iar obiectivul principal este acela de a păstra și promova tradițiile și meșteșugurile populare din zonă.


Meșteșugurile nu sunt însă doar o parte artistică, ci reprezintă și o sursă de venit pentru mulți oameni. Totodată, astfel de activități contribuie si la susținerea economiei locale, dar și la creșterea calității vieții comunității.
Valoarea totală a acestui proiect se ridică la aproximativ 40.000 de euro.


„Este vorba de un proiect cu finanțare europeană obținut prin GAL, în cadrul căruia am achiziționat 5 căbănuțe și mai multe războaie de țesut. Căbănuțele sunt puse deocamdată în curtea primăriei până când găsim o locație unde să le punem. Aici, producătorii locali își vor expune și vinde produsele din gospodării, iar războaiele de țesut le-am luat pentru tinerii care vor să învețe această artă. Căbănuțele vor fi aranjate ca la un târg de produse tradiționale”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *