Aur și argint pentru canotoarele din Gorj

Doua canotoare din Gorj au luat aurul si argintul european. Este vorba de Cristina Popescu din Rovinari si Denisa Tilvescu din Targu Jiu.

România şi-a apărat titlul continental în proba de opt plus unu, de data aceasta în Elveţia, la Lucerna. Din echipajul care s-a impus în ,,proba regină” face parte şi canotoarea din Rovinari, Cristina Popescu. Amalia Bereș, Gabriela Cașu, Roxana Parașcanu, Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Maria Rusu, Roxana Anghel și Daniela Druncea au completat barca laureatelor. Preşedintelui Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, nu i-a venit să creadă că România a cucerit aurul cu o barcă atât de tânără.

Canotoarea din Târgu-Jiu, Denisa Tîlvescu, a bifat o nouă medalie, argint la proba de 4 rame, alături de Ioana Vrînceanu, Viviana Bejinariu şi Mădălina Bereș. Olanda a câştigat cursa, iar pe trei a venit Polonia.
O garnitură tânără cu o dorinţă enormă, gata să realizeze lucruri măreţe, a fost caracterizarea Elisabetei Lipă, care a vorbit de spre performanţele de la Lucerna.

Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj

Elisabeta Lipă a fost declarată canotoarea secolului XX.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *