Au început achizițiile pentru Liga Florilor

Secția de handbal a Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu pregătește deja transferurile pentru următorul sezon competițional. Gorjencele au bifat zece victorii din zece partide în Seria B a Diviziei A și sunt lidere autoritare în campionat. Primul loc din fiecare grupă promovează automat în Liga Florilor, iar fetele lui Liviu Andrieș sunt favorite în acest moment. Tocmai de aceea, oficialii clubului au început să facă achiziții demne de prima divizie. CSM Târgu Jiu a anunţat deja că a parafat un contract cu Angela Cioca. Jucătoarea născută la Târgu Jiu şi-a dat acordul să revină acasă pentru sezonul 2022-2023. Este vorba despre o handbalistă polivalentă, cu mare experienţă, care poate evolua pe postul de centru, dar şi ca inter stânga sau dreapta. Sportiva a plecat din oraş acum 13 ani.


„Sunt fericită și încântată să mă alătur echipei CSM Târgu Jiu din sezonul următor. Am încredere în acest proiect și în oamenii care fac parte din el! Vreau să le urez multă bafta fetelor și staff-ului în meciurile rămase din acest sezon și de-abia aștept să mă întorc acasă pentru a ajuta echipa la îndeplinirea obiectivelor!” a declarat Angela Cioca la semnarea contractului.


Născută pe 23 ianuarie 1995, la Târgu Jiu, Angela a început handbalul la vârsta de 13 ani, în 2008, la LPS Târgu Jiu sub comanda Cameliei Stănciulescu.


După un an, în 2009, Angela a plecat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, până în 2014. În perioada petrecută la Bucureşti, la nivel juvenil, a cucerit cinci titluri de campioană la toate categoriile de vârstă, iar în 2014, la turneul final al junioarelor I, a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare.


“Evoluţiile ei nu au rămas neobservate şi astfel a ajuns să participe cu echipa națională de junioare a României la Campionatul European pentru Junioare Cehia 2011 și Campionatul Mondial pentru Junioare 2012 din Muntenegru. De asemenea, a făcut parte din echipa națională de tineret la Campionatul European de Tineret ediția 2013 din Danemarca, unde România a ocupat locul cinci. La echipele naţionale a jucat 61 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 106 goluri. În 2014 a făcut pasul la senioare şi s-a transferat în Germania. A debutat la senioare evoluând pentru echipa germană HSG Bad Wildungen, pentru care a evoluat până în 2016. După două sezoane petrecute în Germania s-a transferat în Norvegia la Førde Handball IL, unde a evoluat până în 2018. Din nordul Europei, Angela a plecat în 2018 în Spania unde a semnat cu CB Salud Tenerife,echipă la care a jucat până în 2020. A revenit în România, la Baia Mare, echipă la care evolueză şi în prezent, dar cu care îşi va încheia contractul al finele acestui sezon, după care se va întoarce acasă, la Târgu Jiu. Cu echipa din Baia Mare şi-a trecut în palmares titlul de vicecampioană naţională în 2021, dar şi un loc 3 cu Minaur în Liga Europeană EHF Feminin 2020-21”, a scris csmtargujiu.ro

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *